Neurosonic-hoito

Neurosonic-hoidon avulla edistetään terveyttä, hyvinvointia ja työssä jaksamista. Hoidon aikana asiakas lepää rauhallisessa huoneessa Neurosonic-tuolissa, jonka matalataajuinen värähtely rentouttaa. Simulaation siniaallon taajuusalue vaihtelee 20-100 Hz:n välillä ja taajuudet siirtyvät mekaanisena värähtelynä tuolin kautta hoidettavan kehoon. Neurosonic-hoito vaikuttaa sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiin.

Valittavana on eri tavoin vaikuttavia ohjelmia.

Uni-/Stressiohjelmat

Uni-/Stressiohjelmat edistävät unen laatua ja rauhoittumista. Rentouttavat lihaksia sekä lievittävät erilaisia kiputiloja.
Ohjelmat sisältävät hitaita ja rauhoittavia jaksoja sekä yhden hierovan jakson.
25 minuutin ohjelma
39 minuutin ohjelma
20 €/krt
30 €/krt
90 €/5 kertaa
130 €/5kertaa


Palauttavat ohjelmat
Palauttavat ohjelmat on tarkoitettu fyysisen ja psyykkisen palautumisen edistämiseen. Lisäävät veren- ja nesteenkiertoa. Kiputilojen ja turvotuksen lievitykseen.
37 minuutin ohjelma: Erityisesti kivun ja turvotuksen hoitoon, ohjelman alussa ja lopussa rauhalliset jaksot rentoutumiseen, keskiosa on hierova.
41 minuutin ohjelma: Rentoutumiseen ja palautumiseen, enemmän rentouttavia jaksoja kuin edellisessä ohjelmassa, hyvä yhdistelmä: unihäiriöiden, lihasjännitysten, päänsäryn, kipujen ja stressin hoitoon.
37 minuutin ohjelma
41 minuutin ohjelma
30 €/krt
35 €/krt
130 €/5 kertaa
150 €/5 kertaa


Aktivoiva ohjelma
Aktivoi vireystilaa stimuloimalla aineenvaihduntaa, rentoutumiseen.
12 minuutin ohjelma: Lyhyt rentoutus/hieronta vireystilan aktivoimiseen, lihasjännityksen lievitykseen, päänsärkyyn ja kesken päivän rentoutukseen.
25 minuutin ohjelma: Koko kehon aktivointiin, sopii aktiiviliikkujalle ja esimerkiksi neurologiseen kuntoutukseen aktivoimaan lihaksia.
12 minuutin ohjelma
25 minuutin ohjelma
10 €/krt
20 €/krt
45 €/5 kertaa
90 €/5 kertaaErikoisohjelma
Kehitetty lievittämään voimakkaita lihasjännityksiä.
Ohjelmaa voi käyttää myös lyhyenä rentoutusohjelmana.
10 minuutin ohjelma
10 €/krt
45 €/5 kertaaAika varataan Päihdekeskus Portin info-pisteestä p.040 8068 101 klo 8-16.
Hoitoja voi varata ajalle ma-su klo 8-19.
Esteen tai sairauden sattuessa varattu aika on peruutettava. Peruuttamatta jäänyt, käyttämätön aika on yksi käynti.

Hoitosuhteen alussa kartoitetaan Neurosonic-hoidon sopivuus asiakkaalle.


Neurosonic menetelmänä

Neurosonic menetelmän on kehittänyt Marco Kärkkäinen. Lisätietoa, tutkimustuloksia ja käyttäjäkokemuksia luettavissa www.neurosonic.fi. Kokkolassa Neurosonic-klinikka sijaitsee Päihdekeskus Portin yhteydessä ja palvelun tuottaa Ventuskartano ry.

Neurosonic hoidon vaikutukset perustuvat moniin samanaikaisiin tekijöihin, tärkeimpänä näistä hoidon vaikutus verenkierron ja nestekierron elpymiseen, vaikutukset lihas-hermojärjestelmään ja tuntohermostoon ja autonomisen hermoston toimintaan, mikä on eläinkokeissa pystytty todistamaan. Tietyt korkeammat taajuusalueet nostavat dopamiinin tuotantoa ja tietyt matalammat taas serotoniinin tuotantoa. Muutokset selittävät hoidon vaikutusta vireystilaan ja jopa mielialaan. Unen laadun on tutkimuksissa todettu parantuneen samalla kun unen määrä on vähentynyt. Hoidon on todettu vaikuttavan myös veren happipitoisuuteen sitä lisäävästi. Paremman hapettumisen kautta iskeeminen kipu lievittyy ja kudokset saavat enemmän happea, jolloin myös vireystila nousee.

”Monet suomalaisista toimivat yliaktiivisuuden tasolla ja käyvät ylikierroksilla. Liiallinen yrittäminen ja rentoutumisen puuttuva taito heikentävät huomattavasti mahdollisuuksia toimia.

Työnteon päättyessä mieleen ja kehoon kertyneet jännitykset täytyy päästää menemään,
ennen kuin voi saada kaiken hyödyn lepojaksosta. Rentoutusharjoitukset laukaisevat
lihasjännitystä, virkistävät ja elvyttävät. Näiden kautta pyritään saavuttamaan
totaalinen rentoutuminen. Rentoutuminen poistaa ruumiillista stressiä ja lievittää henkistä
painetta. (Hudson 1996, 16; Koivusalo 2005, 9.) - -
Vaikka koehenkilöt nukkuivat ON hoitokerran jälkeen merkitsevästi vähemmän kuin OFF kerran jälkeen, oli unenlaatu merkitsevästi parempi verrattuna OFF kertaan. - -
Yhteenvedoksi tämän tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että jo yksittäisellä Neurosonic hoitokerralla näyttäisi olevan vaikutusta hoidon jälkeisen yön unen laatuun ja subjektiivisiin tuntemuksiin palautumisesta. ”

Lainauksen lähde:
Yksittäisen Neurosonic-matalataajuushoidon akuutit vaikutukset
fysiologista ja subjektiivista palautumista kuvaaviin muuttujiin
Opinnäytetyö, Veera Ikonen, Vierumäen yksikkö, Liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelma
Syksy 2013